יום ראשון, 31 ביולי 2011

עוגות חתונה - מסע עולמי חלק ראשון

מאת : אושיק וטורי

כולנו יודעים שעולם החתונות הינו עולם עשיר ומגוון במנהגים וטקסים שונים. הלכנו ובדקנו וגילינו שגם לנישה של עוגת החתונה קיימות גרסאות שונות ברחבי העולם. אספנו עבורכם כמה עובדות מרחבי הגלובוס.

אסיה

יפן: יפנים רבים נוהגים להשתמש בעוגות מזוייפות בחתונה שלהם. תוכלו למצוא למשל עוגות חתונה העשויות סוג מסוים של גומי.
המרקחות המזוייפות הללו, לרוב עוברות זיגוג של שעווה ואף תוכלו למצוא בהם חרך בו הכלה והחתן יכולים לנעוץ את הסכין. תאמינו או לא אך דגמים מסויימים של עוגות חתונה כאלו יכולים אפילו לפלוט ענן של אדים! ניתן למצוא עוגות מזוייפות מוומרים שונים ומשונים וברמות גימור מדהימות, אך בזמן שאלו נועדו אך ורק לתצוגה, הטבחים במטבח עסוקים בפריסה של העוגה האמיתית.

קוריאה: העוגות אותן אנו מכירים, לרוב ייחשבו מתוקות מידי לחיך הקוריאני. הקוריאנים יעדיפו עוגת חתונה שתהיה עשויה אורז מאודה טחון, המתובל באבקת שעועית אדומה. וריאציה פופולארית נוספת לעוגת חתונה קוריאנית, היא עוגת שכבות המצופה קצפת לא חלבית.

סין: עוגת החתונה הסינית המסורתית היא עוגה ענקית, מרובת שכבות הידועה בשם lapis Surabaya. השכבות מייצגות את סולם ההצלחה של בני הזוג הנישאים. לפי המסורת, בני הזוג יחתכו את העוגה מלמטה למעלה, כאשר את החתיכות הראשונות בני הזוג יגישו ויאיכלו בהם את ההורים שלהם ואת הורי ההורים.


האיים הבריטיים

בריטניה: את הבמה המרכזית בחתונה בריטית, תופסת עוגת פירות מגונדרת וססגונית. בכדי ליצור עוגה רטובה במיוחד, נמצא במרכיבים שלה -תמרים,שזיפים מיובשים, צימוקים, דומדמניות, וקליפות תפוז, כאשר הכל טבול וספוג בקוניאק. זיגוגים נפוצים עשויים לרוב ממרציפן, חמאת ברנדי או בצק סוכר. הבריטים נוהגים לשמור את כל השכבה העליונה של העוגה, הנקראת עוגת ההטבלה, עד להולדת ילדם הראשון.

אירלנד וסקוטלנד: גם שם תוכלו למצוא בעיקר עוגות פירות, כאשר כל שכבה מרוחה בממרח שקדים ובתוספת קלה של בורבון, ברנדי או וויסקי.

האיים הקאריביים

הקאריביים: בקאריביים ברוב המקרים תוכלו למצוא עוגת חתונה כהה העשויה בעיקר פירות, פירות יבשים ובתופסת של שרי, רום או יין.

ברמודה: בברמודה נוכל למצוא עוגות חתונה המעוטרות בשתיל קטנטן של ארז (עץ). השתיל אמור לסמל את האהבה הצומחת של בני הזוג. בסיום החתונה בני הזוג נוטעים את השתיל.

הודו המערבית: בהודו המערבית, האורחים משלמים עבור הצצה בעוגת החתונה, המוחבאת מתחת למפת בד לבנה.

מרכז אירופה

גרמניה: למרות שעוגות חתונה בסגנון אמריקאי אט אט מחלחלות לתרבות האירופית, הגרמנים שומרים על המסורת שלהם. הזוג יגיש לאורחים שלהם בד"כ, עוגת אגוזים עשירה. לרוב יזליפו על העוגה ליקר או סירופ. המילוי בד"כ יהיה מנוגט, מרציפן או ריבה, והציפוי מבצק סוכר או מתערובת של שמנת ושוקולד.כל שימוש בצבעי מאכל מלאכותיים נחשב לטעות.

צרפת: הצרפתים יגישו קרוקמבוש. הקרוקמבוש הוא מגדל פחזניות במילוי קרם. המגדל בנוי בצורת קונוס גבוה, ומורכב ממספר רב של פחזניות ממולאות בקרם פטיסייר, המוחזקות אחת בצמוד לשנייה באמצעות קרמל.את הקרוקמבוש בונים על דף אפייה העטוף מסביב לקונוס, אותו מוציאים לפני ההגשה. הקרמל הוא זה שמונע מהמבנה לקרוס.לעתים הקרוקמבוש מצופה בשערות קרמל, שקדים מסוכרים, שוקולד, עוגיות מקרוּן, ואף פרחים וסרטים.


איטליה: באיטליה, עוגות חתונה מחולקות לאיזורים. ישנם איזורים בהם לא מוגשת עוגה.באיזורים בהם כן מוגשת עוגה, הטעם מקבל יתרון על פני העיצוב. ברוב האיזורים העוגה המסורתית נקראת mille-foglia . עוגה העשויה שכבות של בצק פילו, קרם שוקולד ווניל ומלמעלה שכבת תות שדה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה